kispesti labdarúgásért támogató egyesület

Fejléc

Két vereség nyitányként

Publikálva 2017-04-11 17:22:00

Két vereség nyitányként, a harmadik körben pedig a bajnokságot torony magasan vezető Ferencváros látogatott a Bozsik Stadionba. A találkozót több, mint négyezer néző és teli Kanyar előtt simán nyertük, és talán ez a mérkőzés volt a kezdete annak az „álomnak”, amelyből azóta sem akarunk felébredni.

Marco Rossi visszatérése óta folyamatosan látszik a csapaton, hogy egyre jobb, és bár a lehetőségek messze elmaradnak a komoly hátszéllel rendelkező együttesekétől, ezt mégis sikerült rendre eltüntetni. A csapat jelentős része hosszú évek óta együtt játszik, és az Akadémia is megfelelő játékosokat tud kinevelni. Mindeközben a klubvezetés hozzáállása is száznyolcvan fokos fordulatot vett a fanatikusok irányába, nem csoda tehát, hogy elkezdtek egyre többen járni a Kispest mérkőzéseire nem csak otthon, de idegenben is. Az Ultras Kispest 2016-ban ünnepelte 25. születésnapját, és a fanatikusok szerettek volna méltó módon emlékezni erre a dátumra, ehhez mérten készültek minden mérkőzésre. A 2015/2016-os bajnokságot egy parázs mérkőzéssel fejeztük be, hiszen Felcsúton majdnem kétezer kispesti ünnepelte a hazaiak másodosztályba történő kiesését, koreográfiával is üzenve a névbitorlóknak. 

A 2016/2017-es szezon jól indult, minden szempontból. Fontos győzelmek jó játékkal, és a Kispest meccsek hangulatára sem lehetett panasz. Eppelről az egész ország megtudta, hogy gólkirály, amit a pályán is igazol. Ráadásul a nyár végén visszatért Davide Lanzafame is, akiben a legelső perctől hatalmas bizonyítási vágy dolgozik, amivel az egész csapatra jó hatással van. Sajnos azonban egy-két bosszantó vereség, pontvesztés becsúszott, és az ősz közepére talán mintha kezdett volna alább hagyni a lelkesedés. Így érkeztünk el a Kispest – Haladás találkozóig, amely mérkőzésen az Ultra’ Red Boys, és így az Északi Kanyar a 25. születésnapját ünnepelte. Zsúfolásig telt a Kanyar, és egy nagyon összetett, látványos koreográfia is össze lett rakva erre az alkalomra, az esti koncertet és bulit pedig igen nehéz lenne elfelejtenie annak a több száz szurkolónak, aki ott volt. 

Ez a szülinapi mérkőzés több szempontból is vízválasztó volt. A klubvezetés végleg rájött, hogy a fanatikusok ugyanazért a klubért küzdenek, dolgoznak, aminek egy normális viszony kialakulása lett az eredménye. A Kispest szurkolói között újra divat lett a meccsre járás, az ország egyik legjobb tábora lennénk akkor is, ha máshol nem lennének sajnálatosan komoly ellehetetlenítő tényezők. De ami talán a legfontosabb, ami nélkül az egész nem működne, a csapat és a játékosok is végre elhitték magukról, hogy képesek lehetnek kiugró eredményekre, képesek lehetnek nem csak dobogón végezni, de akár a bajnoki címért is lehet küzdeni! Parádés szériát indított el a csapat, amely nyolc bajnoki mérkőzéséből egy döntetlen mellett hét győzelmet ünnepelhetett! Nem csoda, hogy a téli szünetben pontazonossággal álltunk a tabella második fokán, a DVSC elleni tavaszi siker pedig azt jelentette, hogy pontelőnnyel vezettük az NB1-et. 

Tavasszal zsúfolásig telt a vendégszektor az Üllői úton (Magyar Kupa), a Hungária körúton és Felcsúton is, ahol a Videoton csak a hatalmas bírói tévedéseknek köszönhetően tudott megálljt parancsolni a Kispestnek, és a szintén teli újpesti vendégszektorban is részben a játékvezető miatt nem lett az igazi a meccs végi ünneplés. Az Északi Kanyar is jó létszámmal szurkolt a Debrecen és a Fradi (Magyar Kupa) ellen, utóbbin egy látványos pyro show-val ünnepelte 20. születésnapját a Nuova Guardia. Így érkeztünk el az április elsejei derbihez, amelyre a szurkolók ismét koreográfiával készültek, hiszen ezen a napon a kispestiek Puskás Ferenc 90. születésnapjára emlékeztek egy összetett, nagyon látványos koreográfiával. Elkészült a Kanyar kihangosítása is. Ez azért fontos, mert sajnos a szektor adottságai miatt (jó hosszú, de legalább alacsony) megafonokkal nagyon nehéz volt már az embereket úgy bevonni a szurkolásba, hogy lehetőleg ne kánonba szóljanak a dalok, szerencsére ez megoldódott most a szurkolóknak köszönhetően. 

Kispesten most egyértelműen fociláz van, mindenki hisz benne, hogy a láthatóan és érezhetően erős ellenszél ellenére is sikerül megszerezni a club 14. bajnoki címét, amire minden esélyünk megvan! Nincsenek tőkeerős állami szponzoraink, a játékvezetők is valahogy ellenünk szeretik pihenőre küldetni magukat a következő fordulóra, és az első két osztályt figyelembe véve talán már csak nálunk állt meg a stadionépítés a látványtervek szintjén. Ugyanakkor az elmúlt majdnem 108 évben számtalanszor bizonyította mind a club, mind a szurkolók, hogy a kispesti hitet és akaratot nem szabad lebecsülni, hiszen rengetegszer voltunk képesek olyan helyzetből a csúcsra érni, amikor már minden veszni látszott.

LT