kispesti labdarúgásért támogató egyesület

Fejléc

VII. Tichy kupa

Publikálva 2017-05-14 11:57:41

A Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület immár hetedszer rendezte meg a kerületi és dél-pesti iskoláknak kiírt Tichy Kupát. Idén a kupa megrendezése április 28-ra esett, helyszín a szokásos, a Bozsik stadion egyik füves pálya. Ebben az évben a szervezési feladatokon kívül az időjárás okozott fejtörést, de szerencsére végül a gyerekek nem áztak el. (Csak a kupa után a helyszínt rendberakó egyesületi tagok,de azok nagyon :)

A Tichy kupán nyolc iskola vett részt, 10-11 éves gyerekekkel.
2017-ben 5 kispesti iskola, 2 pestszentimrei és 1 pesterzsébeti iskola alkotta a mezőnyt.

1. csoport: Kós Károly ált. iskola, Pesterzsébeti Hajós Alfréd ált. iskola , Karácsony Sándor református ált. iskola, Pestszentimrei Kastélydombi ált. iskola,
2. csoport: Bolyai János ált.isk , Gábor Áron ált. isk., Reménység katolikus ált. isk., Pestszentimrei Ady Endre ált. iskola

Az egyes csoportot a tavalyi kupagyőztes Wekerlei Kós Károly iskola nyerte meg, míg a másodikat a Bolyai.
Így megismétlődött a 2016-os döntő, és a Bolyainak sikerült a reváns! 2-1-es győzelmükkel idén megnyerték a Tichy kupát.
Bronzérmes ismét a kastélydombi általános iskola lett, a helyosztón 1-0-ra győztek a Reménység ellen.

Gólkirály a Kastélydombi iskolából, Dénes Dániel. Legjobb kapus a Bolyais Szendrei Ákos, aki a döntőben háromnegyed pályáról még gólt is szerzett.

A kupa a legrangosabb iskolai futballeseménnyé nőtte ki magát a kerületben, ahol a résztvevő gyerekek az egyesületünktől és a támogatóinktól számos ajándékot kaptak. Külön emelte a torna színvonalát, hogy idén a Budapest Honvéd tulajdonosa George F. Hemingway is vezetett a gyerekeknek két mérkőzést.

A díjak átadására szombaton a Bp. Honvéd – Gyirmót mérkőzés szünetében került sor. Sajnos Tichy Lajos özvegye, betegsége miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, helyette Nagy Antal a Honvéd négyszeres bajnoka adta át a győzteseknek az érmeket és a serleget. Az ezüstérmeket Gajda Péter, Kispest polgármestere, a bronzérmeket Koncsik Tibor a KLTE elnöke adta át a gyerekeknek.

Külön elismerés, hogy a vasárnapi nemzeti sport is írt néhány jó szót rendezvényünkről.

Ezúton szeretnénk megköszönni a kupa megrendezéséhez nyújtott támogatást a Honvédnak, a Kispesti Önkormányzatnak és a CBA Remíznek.

És természetesen nagy köszönet jár azoknak az egyesületi tagoknak, akik részt vettek a szervezésben, lebonyolításban.

KLTE