kispesti labdarúgásért támogató egyesület

Fejléc

Az Egyesület megalakulása

A Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) 2005. február 14-én alakult meg, a kispesti futball új pilléreként. Szem előtt tartva a Budapest Honvéd FC és jogelődjei kiemelkedően gazdag és sikeres sportmúltját, kizárólag olyan célok támogatásában veszünk részt, amelyek összhangban állnak a szurkolói akarattal, és mindazon törekvésekkel, amelyek vissza kívánják állítani a klub korábbi nimbuszát.

A Kispesti LTE vállalja:

  • összes bevételével a kispesti labdarúgást, annak körülményeinek és feltételeinek javítását támogatja;
  • részt vesz további támogatók felkutatásában;
  • hidat képez a klub szimpatizánsai, szurkolói csoportjai, valamint a Honvéd FC Kft. mindenkori tulajdonosai és tisztségviselői között;
  • tevékeny részt vállal a kispesti labdarúgóklub további népszerűsítésében, a szurkolói bázis szélesítésében, és a stadionba kilátogató nézők számának növelésében.

A megalakulás óta eltelt években, párhuzamosan a Honvéd FC tulajdonosi viszonyainak rendeződésével, részben módosultak a feladataink. A fenti alapelvek azonban állandóak!
Mindezek jegyében dolgoznak tagjaink, tisztségviselőink mindenfajta anyagi ellenszolgáltatás vagy térítés nélkül.

A megalakulásunkat is „ihlető”, vészterhes időkben olyan terhek is a vállunkat nyomták, amelyek a mindenkori klubtulajdonos feladatai közé tartoztak volna. Így többek között a tagjaink segítségével újjávarázsoltuk a főbejárat kapuit és a Bozsik-stadion feliratot; felújítottuk a játékoskijárót, a klubház több helyiségét és az újságírófülkéket; új indulót alkottunk. Szükség esetén felemeltük a szavunkat, mozgósítottuk a kapcsolati tőkénket a klub védelmében, a szurkolók érdekében.

Mára a hangsúly eltolódott egy másik irányba. Elsődleges feladatunk immár a kispesti labdarúgás nagy családjának összetartása, bázisának szélesítése, a hagyományok ápolása, a szurkolói háttér építése. Legyen szó különböző összejövetelek megszervezéséről: rendeztünk szurkolói ankétot és bográcsozással egybekötött kerti partit, lebonyolítottunk idegenbeli buszos túrákat.

A Kispesti LTE alapító okiratába is foglalt céljaival összhangban már eddig is sokat tett a futballklubért és a szurkolókért. Egyesületünk büszke arra, hogy 2005 óta munkálkodva több területen is hagyományt teremtett:

  • az iskolásoknak életre hívott, Bozsik-stadionban megrendezett Tichy Lajos utánpótlás emléktorna;
  • a halottak napján a klub régi nagyjairól ország- sőt világszerte megemlékező szurkolói mozgalom;
  • valamint a Kispest/Honvéd összes labdarúgóját megmozgató, díjátadásokkal, ajándékozással egybekötött évzáró CSAK (Csak a Kispest!) Karácsony rendszeres megszervezésével.

Hasonló a célunk a régi és új kedvenceink részvételével már több alkalommal megtartott közönségtalálkozóinkkal is.

A KLTE egyik legfőbb eredménye régi álmunk, a Kispesti Futball Ház létrehozása és működtetése 2014 nyara óta.
„Szentélyünk” a kerületi Önkormányzat és a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület szoros együttműködésével jött létre. Az épületet a KLTE tagjai és a szurkolók áldozatos munkájával újítottuk fel és rendeztük be. Ki a szakértelmét, ki a szükséges anyagokat és berendezési tárgyakat, ki a kétkezi munkáját adta bele. Elsősorban a klub híveinek évek óta érkező adományaiból, illetve egykori játékosaink felajánlásaiból gyűjtöttük össze a kiállítást alkotó emléktárgyakat is. A magyar futballban példa nélküli összefogás eredménye a Kispesti Futball Ház, egyesületünk és a szurkolók új otthona.

Továbbra is várjuk mindazon szurkolótársaink segítségét, akik ötleteikkel, személyes közreműködésükkel, adójuk 1 %-ával, rendszeres tagdíjfizetéssel, vagy – amennyiben lehetőségük megengedi – akár azt meghaladó összeggel is támogatnák tevékenységünket. Akik bármilyen módon tenni kívánnak a kispesti labdarúgás múltjának ápolásáért, jelenéért és jövőjéért.

A KLTE tisztségviselői:

Elnök: Koncsik Tibor
Alelnök: Connerth Gábor
Elnökségi tagok: Éless Dénes, Gyimesi László, Kaszás Kálmán, Kimmel Zsolt